torstai 11. syyskuuta 2014

everything you always wanted to know

Nonniiin, vastaukset kysymyksiin - täältä pesee! Pikkasen jaottelin että saa jotain tolkkua tästä :-)

Manse

Mikä on parasta Tampereella asumisessa? Onko jotain vinkkejä, missä siellä ainakin kannattaisi käydä?

Meitsi on aina diggaillu Mansee. Tää on sopivan ryönänen kaupunki, ei niin teennäinen kun esmeks Stadi. Täällä on letkeetä ja tää on rokkikaupunki. Täältä on lyhyt matka kaikkialle ja silti täällä on aikalailla kaikkee. 

Hmm no Särkänniemeen, Särkänniemeen! Haha, täällä on paljon hyviä safkapaikkoja, esim. Ohranjyvä ja Huber ( jälkimmäinen kuulopuhe, menen heti käymään kun kerkeen ja rahatilanne sallii ), ihania sumppiloita - Ståhlberg ja Kaffila, Pynsä eli Pyynikki on kaikin tavoin mahtava, eli siellä kannattaa varmaan suunnata näkötornille ja ja ja. Hirveen hankala kysymys! En osaa kelata tätä mestaa enää turistin tavoin, mutta sanoisin et Pispala on kans aika ainoo laatuaan. Ja tottakai Hervanta haha. Nniiinniin ja nyt keksin - italialaiset jäätelöpaikat ois ihan must!


Jos saisit valita kenelle tunnetulle henkilölle olisit oppaana Tampereella yhden päivän, kuka se olisi, miksi ja mitä tekisitte?

Ottaisin Gwen Stefanin, koska se on ihan övericool muija. Se on niin rock, iätön ja fiksun olonen. Käytäis parit shoppailukierrokset ja illalla vaikka Ilvekseen tanssimaan. Voitas käydä myös piknikillä ja ottaa asukuvia ;-)

Siirappi

Millaisissa parisuhteissa oot ollu?

Well, no onhan niitä josjonkunmoista ihastusta ja juttua ollut, mutta kaks vakavempaa seurustelusuhdetta. Elikkäs ensimmäisen kerran aloin seurustella oikeesti muistaakseni 19-vuotiaana ja sitä kesti noin vuoden. Suhde kaatui toisen osapuolen peliriippuvuuteen. Ja sitten oon nyt heilastellu kohta pari vuotta ton Jaken kanssa.

Seurusteletko nyt?

Jhuu!

Safka ja reeniPystytkö harrastamaan minkäänlaista liikuntaa nyt polvesi takia? Jos pystyt, niin mitä ja kuinka usein viikossa liikut?

No tää on vähän kakspiippunen juttu. Periaatteessa jalka on aina välillä toimintakykynen, mutta koska siinä on joku isompi hätä, koipi on arvaamaton. Eli tän takia en uskalla juosta tai tehdä mitään kunnolla, koska en jaksa sitä sairaalassa ravaamista turhaan. 

Normaalisti reenasin kolme kertaa viikossa puntilla ja sitten lenkit, muut aerobiset päälle. Tätä samaa tavotellaan syksyn suhteen, kun pääsen tästä mun murheen alhosta eteenpäin. Nyt on reenailu jääny, koska on ollu liikaa skeidaa arjessa. Kävelyllä tosin käyn ja uutta reeniohjelmaa aletaan suunniteleen jee.

Miten oot treenannut sun persettä? Onko jotain extra tehovinkkejä?

Haha niin hauska kysymys! Mun ahteri on ollu kuuluisa viistoistakesäsestä asti, joten musta tuntuu että perimällä on myös tekoa asiaan. Mutta oon saanu pidettyä kurvit kiinteenä liikunnalla. Vuosikaudet oon lenkkeilly, pelannu jalkapalloa, uinut, harrastanu kuntopiiriä. Parhaimmat tulokset oon silti saanu salilta. Paras vinkki on reenata kunnolla ja nostaa tanko reippaasti selkään. Ei mitään fitnesshipsuttelua, vaan kunnon kyykkyreeni, askelkyykky ja maastaveto. Niillä saa muotoa pebaan kun pebaan :-) Ite tykkään myös askelkyykkyhypyistä käsipainoilla, silloin meinaan polttaa pakaroissa!Mitä yleensä syöt? Tai ootko jollakin dieetillä?

Ärsyttää vastailla näihin nyt, kun oon tällasessa suvantovaiheessa heh. Siis silloin kun reenaan eli normaalisti syön perusterveellistä safkaa. Rahkaa, kanaa, riisiä, salaatteja, wokkia, maustamatonta jugua, marjoja ja mitä näitä nyt on. 

Mutta mä oon herkkusuu. Voin myöntää ihan suoraan! :-D Jaakon mielestä mun pitää aina saada vähän sokeria että oon tyytyväinen. Rakastan täytekakkua, pullaa ja jäätelöä ja karkkia. Suurin pahe on ehdottomasti laittilimut. 

Mun mielestä voi syödä aika vapaasti herkkuja jos pitää ruokavalion muuten perusterveellisellä pohjalla. Oon käyttäny niin paljon aikaa elämästäni painosta murehtimiseen, että en suosittele mitään dieettejä kellekään. Pari kiloa tiputan ehdottomasti nyt syksyllä, mutta se tapahtuu valmisruokien karsimisella ja herkkuja vähentämällä, ei millään kaalisoppailulla :-)

Lempiruoka?

Voileipäkakku. Kinkkisafka. Friends&Brgrsin hamppari ja ranut! *kuolaa* 

Koti, uskonto ja isänmaa

Mitä mieltä ystäväsi ovat siitä, että olet uskossa?

Ihan hyvää mieltä ne tuntuu olevan, parempi ollakin ;-) Monet on jopa yllättävän kiinnostuneita ihmisestä, jolla on erilainen ajatusmaailma. Ja ne keitä ei kiinnosta, niin niille se on okei. Silleenhän sen pitäs ollakin.

Ketä kaikkia sun perheeseen kuuluu? Eikö sulla oo monta sisarusta?

Jeppistä, mulla on viis pikkusysteriä. Järjestyksessä meitsistä alespäin, M opiskelee Aalto-yliopistossa, toinen M pitää välivuotta, P on telinevoimistelija, E pelaa jalkapalloa ja R on heppatyttö. Sitten mulla on tietty ihana mami, jolla on iso talo lakeuksilla.


Pidätkö yhteyttä lapsuuden- ja nuoruudenaikaisiin kavereihin?

Mulla ei mun taustoista johtuen oo oikein mitään lapsuudenystäviä ( koska mulla ei oikeestaan saanu olla kavereita ), mutta yhteen ihanaan ala-astetuttuun pidän yhteyttä aina välillä ja sitten sisäoppilaitoksesta useampaankin tyyppiin, eli karkkulaiset menee varmaan nuoruudenaikasiin, koska kuustoista on aika lapsi vielä haha.

Paras muistosi Karkusta?

Apua, mitähän sitä sanois. Luciana oleminen oli hienoo, kaikki jännittävät yölliset seikkailut ja se kun mut valittiin miss Vaaleenpunaseks. 

Minä, meitsi ja mää

Kokkaatko/leivotko paljon itse?

Oon tosi ailahtelevainen ihminen. Välillä leivon ja kokkaan ihan älyttömästi, toisinaan kyllästyn täysin enkä tee mitään. Oon selkeesti nainen! Mutta molemmissa mun taito on ihan kohtuullinen ellei hyvä.

Minkälaista työtä haluaisit tehdä?

Veikkaan jotain johtaja tai kouluttajahommaa. Oon aina ollu hyvä organisoimaan ja kannustamaan. Oon pomotteleva, mutta reilu ja aikaansaava. Muistan tosi hyvin yksityiskohtia, joten siks musta olis tosi kiva kouluttaa nuorta uutta jengiä, esimerkiksi jonkun yrityksen tulevia huippumyyjiä. Tykkäisin myös tehdä jotain avustusduunia, esimerkiksi maahanmuuttajien sopeutusta tai jotain sen suuntasta.

Kuinka pitkä oot ja paljonko painat?

Vartta löytyy huikeat 166 senttiä, painosta en osaa sanoa, koska en onnekseni omista vaakaa! Liikaa se taitaa näyttää tällä hetkellä :-D

Lempi tv-sarja?

Sons of Anarchy, Sinkkis, Miami Vice, Californication. For example.


Ootko siisti ihminen, vaatteet löytää aina tiensä kaappiin, astiat tiskaat heti käytön jälkeen yms.? 

Tässä pätee sama kun tossa ruokahommassa. Oon sellanen kaikki tai ei mitään-tyyppinen. Tykkään siisteydestä ja oon tosi tarkka kämpän hoidosta. Teen aina välillä himmeen suursiivouksen ja välillä en jaksa tiskata päiväkausiin. Sanotaanko, että mun kämpässä on aina perusiistiä. Mutta vaatekasoja kyllä syntyy, just nytkin kattelen tossa paria vuorta hehe.

Leivotko usein?

Riippuu siitä fiiliksestä! Enemmän tykkään ruuanlaitosta, se ei vaadi niin suurta tarkkuutta. Mutta osaan tehdä hyviä kuppikakkuja ja cookieita ja porkkanakakkua nams.

Sateenkaaren päässä


Mitenkä näet sun tulevaisuuden 10 vuoden päästä, missä oot, kenen kanssa ja mitä puuhailet?

Toivon mukaan oon naimisissa ihanan miekkosen kanssa ja meillä on yhteinen koti. Sisustelen meiän pesää, reenaan ja teen jotakin tärkeää työtä. Tärkeellä tarkotan oikeesti merkityksellistä jonkun toisen elämän kannalta, en mitään julkkisbeebeejuttuja.

Onko Tampere nyt se paikka missä kuvittelet asuvasi lopunelämää, vai kiinnostaako esim. Helsinki?

Tämmösistä on aina vaikee sanoa, mutta kyllä Mansessa on se jokin! Tää tuntuu ehdottomasti eniten kodilta ja on kivoin kaupunki missä oon asunu. Stadi vois kiinnostaa duunin tms takia, mutta joku sellanen tietty pinnallisuus ja ollaanniinmetropolia ei niin hotsita mua.

Haluaisitko muuttaa jotain elämästäsi?

Kyllä vaan. Mä kuulun niihin ihmisiin jotka voi myöntää että kaikki ei oo hyvin ja että katuu asioita. Muuttaisin paljonkin, mutta tärkeintä on opetella oleen kiitollinen siitä mitä on. Näin joskus memen joka on iskostunu mun päähän - Don't stress so much, God knows what He's doing.

Mihin kouluun haluaisit opiskelemaan nyt?

En oo ikinä ollu mikään kouluihminen, joten en ehkä osaa vastata. Joku haasteellinen ja hassu koulu kiinnostais. Tyyliin joku johtajakoulu tai yrittäjyyteen keskittyvä linja. Kyllä se yliopiston journalistiikkakin kiinnostelis!

Randomit ( ihania! )

Kuinka monta eri väriä sateenkaaressa on?

Ainakin vaaleenpunanen, liila, keltanen, oranssi, turkoosi ja vedenvihree :-)

Kuinka monta Hannaa tarvitaan vaihtamaan lamppu?

Oon aika etevä tämmösissä "miesten töissä" ( haloo feministit ), mutta jos joku alkaa mennä vikaan poltan päreeni kyllä ihan alta aikayksikön. Eli päivästä riippuen yksi Hanna tai monta siistijää hahhaha.

Millainen on Hanna-mummo 60 vuoden kuluttua?

Aww mikä kysymys. Oon sillon 82-vuotias. Teräsmummo. Veikkaan että kuljen edelleen omituisissa vaatteissa, vauhkoon mieltä painavista asioista ja haluan pysyä menossa mukana vaikka varmaan tekonivelet silloin löytyykin. Musta tulee sellanen uskisversio Aira Samulinista ;-) 


Iso käsi kaikille kyselijöille, toivottavasti vastaukset kelpas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti